szingularitás

A végső visszaszámlálás? Mennyi lehet hátra mindannyiunknak?

2022. október 24. - Jager_

Az atomháború veszélye 1949 óta van jelen az emberiség történelmében. Ez volt ugyanis az az esztendő, amikortól a két ellenséges nagyhatalom már egyaránt rendelkezett atomfegyverrel. Azóta az Egyesült Államok és a Szovjetunió is folyamatosan tökéletesítették atom-arzenáljukat, így mára az USA és Oroszország szinte elháríthatatlan és tökéletesen halálos, 1-2 megatonnás atomtöltetekkel tudják elpusztítani egymást és a világot. Mert nem lehet kétségünk afelől, hogy ha ez a két nukleáris szuper-hatalom elkezdi a harcot atomfegyvereikkel, akkor az egész bolygón veszélybe kerül az élet.

atomhaboru_1.jpg

Először a becsapódási helyszínek lakói, a kiemelt nagyvárosi célpontok  polgárai halnak meg (Washington, London, Moszkva + a legnagyobb katonai objektumok személyzete) majd a lökéshullámok elszenvedői következnek és a sugárzásnak kitettek, akiket az otthontalanná váló sérültek követnek. A katonailag és gazdaságilag kevésbé jelentős övezetek, mint hazánk is nem ebben az etapban kerülnek majd veszélybe. Nem vagyunk Oroszország számára veszélyesek, nem "pazarolnak ránk" egyetlen atomtöltetet sem. 

Bennünket a világszerte sok ezer atomrobbanás közvetett hatása sujt majd: az éhinség. Ugyanis minden növényi flórát megmérgez majd a sok atomrobbanás, így az állatvilág is elpusztul, mely ezeket a növényeket fogyasztaná. A robbanásokat túlélő lakosság az éhhalál szélére kerül, amint a konzervek is elfogynak majd. A félreeső helyeken élő népesség túlélhet egy ideig és a nagyon mély atombunkerek lakói is kihúzhatnak akár évtizedeket is (így maga Putyin és az amerikai vezetés). De az élet akkor is elpusztul a felszínen, a nukleáris holokauszt túlélése csak évtizedekben mérhető haladékot adhat még a legjobb atombunkerek lakóinak is.

Mindezzel tisztában voltak mindig is a nagyhatalmak, így elkerülték az atomfegyverek bevetését. Sztálin, Hruscsov és Brezsnyev éppen úgy tartózkodott az atom- és hidrogén bombák ledobásától mint Kennedy, Nixon és Carter. Ám ez 2022-ben megváltozott: most először olyan vezető került az egyik nagyhatalom élére, aki képes és kész is a halálba magával rántani a világot. Mert sajnos Vlagyimir Putyin pontosan erre készül (minden jel erre utal).

A címben feltett kérdésre pedig a válasz: annyi van hátra a nukleáris holokausztig, amennyi Putyinnak van hátra az életéből. Jelenleg 70 éves és beteg, így maximum 10 éve jósolható még neki (orvosok szerint). Vagy kevesebb. Alighanem mi vagyunk az emberi faj és a földi civilizáció utolsó generációi. Ez van. Nagyon nagy csoda kellene ahhoz, hogy ne úgy történjenek az események, ahogyan most megjósolható. De voltak már csodák. Ebben bízhatunk. ... Már aki bizakodó típus.

szingularitas_5logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szingularitasblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4417961934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása