szingularitás

Gépek jövője vagy előbb hal ki az emberiség?

2022. július 29. - Jager_

Jobbnál jobb lehetőségek: vagy a Mesterséges intelligencia (AI) vagy a kipusztulás jelenti a jövőt az emberiség számára. Az előbbi totális kudarc mert az AI előbb-utóbb túl nő majd rajtunk és a szingularitás egy másodszintű szerepbe kényszeríti az emberiséget egy olyan új világban, ahol a csúcsragadozók már a gépek lesznek. A második lehetősége a kihalás, mely ha nem egy nekünk csapódó meteor képében jön el (mely szó szerint bármikor bekövetkezhet), akkor mi magunk okozzuk egy atomháborúval és az azt követő éhínségekkel, nukleáris szennyezésekkel.

Maga az atomháború néhány hónap alatt sivataggá változtathatja a Föld kulcsfontosságú ipari körzeteit (New York, Keleti part, Kalifornia, Chicago, London, Észak-Franciaország, Ruhr-vidék, Moszkva, Peking, Sanghaj, Tokyo), a többi nagy várost pedig majd a válság és úgy 10-15 év alatt az éhínség intézi el. Utoljára a teljesen izolált bázisok maradnak, ahol tartósított élelmiszer felhalmozással évtizedek is kihúzhatóak. 

Az atomháborútól pár évnyire (max 1-2 évtizednyire) vagyunk csak és mind a 9 jelenlegi atomhatalom részese lesz majd. A szingularitás korát így igazából nem is érhetjük el. Ahhoz még 40 - 50 év békés fejlődésre lenne szükség. 

atomhaboru.jpg

Ha Putyint 1-2 éven belül likvidálják, kitolható lehet a világégés (nyernék néhány évtizedet), de erre valljuk meg egészen minimális az esély. Jelenleg ő a világ legjobban őrzött embere. 

A szingularitásról való elmélkedés egyelőre marad a science fiction világában, ha maradnak abban a mederben a világpolitikai folyamatok, ahol jelenleg vannak.

szingularitas_5logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szingularitasblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6517893757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása